•  Turizm İşletmeciliği Bölümü ve Turizm Otelcilik Programının gerçekleştirdiği Turizmde Sektörle Tenışma Günleri -II gerçekleştirildi. (8-10 Aralık 2014)

Türkiye’nin önde gelen turizm işletmelerinin katıldığı ve 3 gün süren etkinlikte öğrencilerimiz, Genel Müdür, İK ve Eğitim Müdürleriyle bir araya gelme olanağını yakaladılar. Konuk konuşmacılar öğrencilerimize turizm sektörünün genel yapısının yanı sıra çalıştıkları işletmeler hakkında da geniş bilgi aktarımında bulundular. Öğrencilerimizin kariyer planlarını  oluşturmalarına yardımcı olacak staj, iş mülakatları vb. olanaklarının sunulduğu oturumlarda ayrıca THY Satış Müdürlüğü oturumlara katılan öğrenciler arasından yaptığı çekilişle 5 adet Avrupa Uçak Biletini hediye olarak dağıttı. Katılımın yüksek olduğu ve öğrenciler açısından çok verimli geçen oturumların katılımcıları arasında Whydham Grand İzmir Özdilek Oteli, Hillside Beach Club, Mandarin Oriental Bodrum, Kaya İzmir Termal Oteli, Swissotel, Altınyunus, THY İzmir Satış Müdürlüğü, Pronto Tour bulunmaktadır.

thy

swissotel

altınyunus

hillside 2

hillside

kaya termal

• Yaşar Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü öğrencileri Travel Turkey Fuarı’ndaydı.

Türkiye’nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan ‘Travel Turkey İzmir’  Turizm Fuar ve Konferansı, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği – TÜRSAB, Uluslararası fuar organizatörü Hannover Fairs Turkey ve İZFAŞ ortaklığıyla 7.kez İzmir Uluslararası Fuar Alanında gerçekleşti.

Turizm Sektöründeki Eşsiz İş Fırsatları Bu Fuarda

Tüm dünyayı etkileyen ekonomik krize rağmen büyümesini sürdüren Türk turizm sektörünün; başarılı organizasyonu, seçkin konukları ve etkin konferans programı ile ön plana çıkan Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Konferansı, 2013 senesinde de 5 salonda 750’nin üzerinde firma ve ciddi sayıda yurtdışı katılımıyla büyümeye, katılımcılarına fırsatlar sunmaya ve dünya turizm sektöründe bilinirliğini artırmaya devam edecektir.

131205_0008131205_0011131205_0009IMG_1615131205_0004IMG_1619

• Doç. Dr. Gökçe Özdemir’in THMN 105 Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi dersi kapsamında Anemon Oteller zinciri tarafından Manisa’nın Kula İlçesinde oluşturulan Şarap Evi’nde öğrenciler şarap yapımı ve aşamaları hakkında detaylı bilgi sahibi oldular.

IMG_1107IMG_110944IMG_1117

• Ege Bölgesi’nde ilk ve tek olarak kruvaziyer dersi alan Yaşar Üniversitesi turizm öğrencileri, ilk uygulamalı derslerini milyonerlerin gemisi olarak bilinen Costa Fascinosa’da yaptı. Gemide kaptan ve personelle bir araya gelen öğrenciler, turistlerin beklentilerinin nasıl karşılanacağının yanı sıra bir yolcu gemisinde çalışmanın avantajlarını ve dezavantajlarını öğrenme fırsatı buldu. Bir günlerini öğretim elemanları Doç. Dr. Gökçe Özdemir, Öğr. Gör. Özge Adan ve Öğr. Gör. Gökhan Doğan ile birlikte gemide geçiren öğrenciler, yetkililerden bilgi aldı. Gemi personeli öğrencilere, mesleğin zorluklarını, yolcuların beklentilerini ve kruvaziyer turizmin inceliklerini anlattı.

kruvaziyerYASAR-Kruvaziyer-1

• Doç. Dr. Gökçe Özdemir’in THMN 105 Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi dersi kapsamında Bornova’da Levanten Köşkü’nde hizmete açılan Kafe Pi’de bar yönetimi ve uygulamalı kokteyl yapımı hakkında öğrencilere detaylı bilgiler verildi. Öğrenciler, bar yönetimi hakkında merak ettiklerini işin uzmanlarına sordular. Verilen cevaplar ile birlikte eğitici ve eğlenceli bir ders işlendi. Aynı zamanda öğrenciler kokteyl yapımında kullanılan içkilerin miktarlarının ne gibi faktörler ile değiştiği konusunda da bilgi sahibi oldular.

2fotograf 1fotograf 2fotograf

• 8 Kasım 2013 tarihinde, Doç.Dr.Gökçe Özdemir’in Yiyecek İçecek Yönetimi dersi kapsamında, Sofra grubunun Yaşar Üniversitesi Kampüsü içerisindeki imalathanesinde uygulama dersi yapılmıştır.

• 25 ekim 2013 tarihinde, Doç.Dr.Gökçe Özdemir’in Yiyecek İçecek Yönetimi dersi kapsamında, KafePi Bornova Köşk’te uygulama dersi yapılmıştır.

kafepi3